×

Food Library Veritabanı

Food Library veritabanı için deneme erişiminiz bugünden itibaren, 31 Ocak 2024 tarihine kadar aktif olacaktır.

Aşağıda ve ekte kapsam bilgilerine ulaşabilirsiniz.

 

Bloomsbury Food Library

 

Erişim adresi: https://www.bloomsburyfoodlibrary.com/

 

  • Gıda üzerine yürütülen çalışmaların yayınlandığı bu kaynak, son akademik araştırmaların dâhil olduğu kapsamlı referans çalışmalarını, birçok eğitim kaynağını ve temel kaynakları bir araya getirmektedir. 

 

  • Tarih, sosyoloji, antropoloji, kültürel çalışmalar, beşeri coğrafya, sürdürülebilirlik, tarım, mutfak sanatları, siyaset bilimi, gelişim çalışmaları, gıda bilimi ve beslenme gibi disiplinlerdeki tüm göstergeleri ile birlikte yiyecek üzerine çalışan öğrenciler ve akademisyenler için temel bir kaynaktır.

 

  • Ken Albala’nın Food Cultures of the World Encyclopedia (4 cilt)
  • İçerik hakkında daha fazlası için tıklayınız.

 

 

  • Referans kaynakları :  

Cultural History of Food (6 cilt)

Food History: Critical and Primary Sources’ın önemli bölümleri

 

 

  • Audio : Oxford Food Symposium Podcasts

www.bloomsburyfoodlibrary.com/audio-overview?docid=BFoL_audio_bfol_oxford

 

İlgili tüm kitapları, makaleleri ve o bölgeyle ilgili diğer içeriği görüntülemek için haritadan bir bölge seçebilirsiniz.